Hundar! Träning av spår, lydnad m.m.

Rasen som hjärtat klappar extra för är långhårig collie, och jag älskar att träna och tävla tillsammans med mina hundar.

Jag hjälper dig gärna med att träna hund. Jag älskar problemlösning och att plocka ned lydnadsmomenten i små delar och träna dessa små delar för sig. Träningen ska bygga på glädje, samarbete och förväntan.

Jag arbetar helst med ett ekipage i taget, men har även varit kursledare i lydnad vid några av Collieklubbens lydnadsläger, spårinstruktör på ett läger för en lokal brukshundklubb samt lydnadsledare på ett kennelläger.

Jag tävlar/har tävlat i följande grenar:

Bruks:
I spår har jag tävlat två collies i Elitklass med certpoäng.
Med en av dem har jag vunnit rasmästerskapet tre år i rad.
Jag har även tränat och tävlat i sök med en av mina tidigare collies (lägre klass).

Lydnadsklass:
Jag har tävlat en av mina tidigare collies i Elitklass (och då även vunnit rasmästerskapet).
Jag har tävlat en annan av dem till diplom i klass 1 och 2, samt startat i klass 3.

Rallylydnad:
Jag har tävlat en av mina tidigare collies upp till Mästarklass, men det blev aldrig någon start där.

Freestyle och Heelwork To Music:
Jag har tävlat en av mina tidigare collies till diplom i klass 1 och planerar att starta min nuvarande unga hund i både Freestyle och HtM under 2017.

Viltspår:
Jag har med min nuvarande collie svenskt viltspårschampionat, och planerar start på blodspår i Norge.

Utställning:
Mina tidigare collies är visade på utställning ett flertal gånger med CERT för en rasspecialist som bästa resultat.

 

Vill du ha en egen coach i personspår online?

Nu har du chansen att få en personlig coachning i personspår, som helt anpassas efter just dig och din hund på den nivå ni befinner er i dagsläget. Är ni nybörjare så går vi igenom allt från grunden. Har ni kommit en bit på väg och vill ha idéer om hur ni kan öka svårigheterna? Har ni fastnat i spårträningen och behöver variationer? Har ni någon detalj som fungerar lite sämre? Spårupptag? Markeringar? Något annat?
 
Jag hjälper gärna till. Jag blir din spårcoach online. Jag fullkomligt älskar spårträning och har under åren provat massor med idéer. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur man kan variera och förbättra sin träning, och jag har mycket livlig fantasi.Upplägget är så att du får beskriva ditt nuläge och vad du vill att vi ska fokusera på. Under fyra veckor har vi sedan kontakt via nätet. Du får hela tiden tips, råd och stöd.
 
Du väljer själv hur ofta och hur mycket du vill träna. Du har möjlighet att ställa hur många frågor du vill och även ladda upp eget film- och/eller bildmaterial. Du får löpande feedback på allt under hela tiden coachningen fortgår. Jag blir din personliga spårcoach under fyra veckor för 500:- 
Löpande start efter överenskommelse. 
 
För dem som inte känner mig kan jag berätta att jag haft hund sedan 1991. Ett av mina stora intressen i hunderiet är spårträning, och jag har tränat spår med alla mina hundar. Två av dem har jag tävlat i elitklass och med en av dem har jag lyckats vinna Collie-SM i spår 2011-2013. Min nuvarande hund är viltspårchampion.
 
Välkommen med anmälan till erica@textkraft.se